НА ДОБЪР ЧАС СРЕД НАС, ПЕТЯ!

дата: 01.06.2009

От днес екипът на Филмовата къща и на списание “Сватбен магазин” ще имат удоволствието да работят с Петя Александрова Иванова-Кандиларова като Главен редактор на нашето списание “Сватбен магазин”. Петя е дългогодишен журналист и автор на 19 книги с поезия и проза за деца и възрастни, носител на няколко национални награди.

Ето накратко и някои подробности:

Петя е работила като репортер и редактор във в. “Труд”, редактор в сп. “Родна реч”, специалист в Дома на Детската книга, главен редактор на сп. “Бюти козметика”, редактор в сп. Ревю”, сп. “Еволюция”, в.”Жена”.

Автор е на 18 книги със стихове за възрастни, стихове и приказки за деца и на десетки радиосценарии за детски предавания в Националното радио и Националната телевизия.

Петя е награждавана за дебют на детска книга на Министерството на просветата и Министерството на културата, има литературна награда за цялостно творчество за деца “П. Р. Славейков” на Министерството на образованието и науката и национална награда “Константин Константинов” за принос в книгоиздаването за деца, категория “автор”.

Член е на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели

Добре дошла и успех, Петя!